I kväll torsdag kan du lyssna på en inspirerande berättelse från Catrin Kylberg – grundare av Idyllien, ett idellt bolag med målet att ge barn en bättre tillvaro på sjukhus och i väntrum.

Catrin Kylbergs och hennes mans dotter Leila blev sjuk i cancer för ett antal år sedan, och under sjukdomsperioden började paret engagera sig för barns förhållanden på sjukhus, särskilt barn med långvariga sjukdomar. Att dottern hade en så allvarlig sjukdom att den till slut tog hennes liv gör att Catrin och hennes familj fick se förhållandena i väntrum och i sjukhussalar.

Under denna period startade de företaget Idyllien och senare välgörenhetsprojektet Idyllienhoppet, i hopp om att andra barn ska få en så bra sjukhusupplevelse som möjligt.

Idylliens bricka som barnen på sjukhusen får. (Foto: Idyllienhoppet)

Alla Idylliens vinster går till välgörenhetsprojektet, vars syfte är göra barns vistelser på sjukhus mer uthärdliga. Detta görs genom ett samarbete med Sveriges lekterapeuter, som underhåller och stimulerar barnen i väntrummen.

Idyllienhoppet har bland annat levererat lekmaterial till terapeuterna samt dekorerat mängder av väntrum och salar i Sveriges sjukhus.

Idyllien säljer tvålar, oljor, dofter till hemmet, morgonrockar, kuddar, strandväskor, med mera. Företaget lägger extra vikt vid att produkterna ska vara ekologiska och organiska.

Idyllien säljer bland annat tvål med inslag av gotländsk lavendel, som är tillverkad i Frankrike. Tvålen är baserad på olivolja och är helt nedbrytbar.

Tvål, 249 kronor (Foto: Idyllien)

Att köpa finns även en handsydd kimono i 100 procent bomull. Den finns i blått och beige och är tillverkad på handsydd väg.

Kimono, 899 kronor (Foto: Idyllien)

Idylliens strandkorg är tillverkad i Marocko och har rejäla skinnhandtag om du har gott om strandpackning.

Strandkorg, 399 kronor (Foto: Idyllien)

Vill du sprida god doft i ditt hem så hittar du doftstickor som kommer i en stilren flaska. Denna inredningsdetalj är tillverkad i Frankrike, och kan ge extra mysighetsfaktor åt ditt hem.

Doftstickor, 379 kronor (Foto: Idyllien)

På The Lobby i kväll kommer Catrin Kylberg berätta om hur hon vågade ta steget och starta sitt eget välgörenhetsprojekt. Eventet pågår 17-19.

Räkna med en inspirerande och givande kväll!