World Travel Awards prisar landet flera gånger om. Portugal är bästa landet i världen, Lissabon är Europas bästa stad och Madeira är Europas bästa ö.

Vid World Travel Awards utsågs Portugal till världens bästa resmål, skriver Aftonbladet.

”En av sakerna som turister främst upptäcker när de besöker landet är gästvänligheten hos portugiserna, som alltid är redo att hjälpa till. Kanske är det solen som gör att vi välkomnar alla, oavsett var de kommer ifrån”, säger Ana Carreira på Portugals turistbyrå till tidningen.

Porto lockar med sitt portvin. (Foto: Stefan Grage/Unsplash)

Geeky Explorer listar flera saker som gör Portugal speciellt. Sajten pekar ut Alentejokusten som ”en av Europas bäst bevarade hemligheter”, den hyllar den vällagade och billiga fisken i landet, och rekommenderar särskilt vinstaden Porto.

Enligt Aftonbladet utsågs Lissabon till Europas bästa stad som resmål av World Travel Awards.

Spårvagn kan ta dig överallt i Lissabon. (Foto: Paulo Resende/Unsplash)

Huvudstaden har en stil som lockar många turister. Enligt sajten Lisbon Guru har arkitekturen inslag av både romerskt och moriskt. Det går att ta spårvagnen över kullarna till världsarvsklassade Gamla stan i Lissabon för att se hur kulturer från olika delar av världen har format stadens byggnader.

Det tar inte slut med utnämningarna av Portugal och Lissabon. Madeira har utsetts till Europas bästa ö av World Travel Awards, enligt Aftonbladet.

Madeira kan skryta med sin storslagna natur. (Foto: Adam Smigielski/Unsplash)

Ögruppen, som är födelseplats för fotbollsspelaren Cristiano Ronaldo, bjuder på sol, vulkaner, gott vin och ett av världens största fyrverkerier, i Funchal, skriver sajten Trip Savvy.