Starta det nya året på bästa sätt. Lämna julstressen bakom dig och blicka framåt mot ett rofyllt år av smakupplevelser, inspiration och välmående.

Shopping är en underhållande och nöjsam aktivitet för de flesta, men såhär efter jul är det många som känner sig mätta på just den biten. Varva ned med dessa fem ”icke-shopping” aktiviteter för omväxlings skull.

Bok- och matcafé

I Akademibokhandeln tvärs över gatan från MOOD Stockholm ligger ett av K-märkts sju caféer beläget. Här samlas bokälskare över en bit mat eller en kaffe, samtidigt som de inspireras av titlarna runtomkring sig.

K-märkt kallar det för ett bok- & matcafé där du hittar frukost, fika, lunch, bakverk, bröd, smörgåsar, tårtor, kaffe och mycket mer. Menyn är dynamisk vilket gör att råvarorna anpassas efter utbud och säsong. Det gör det hela mer hållbart och miljömedvetet – och samtidigt mer välsmakande.

Foto: K-märkt

Workshops och föreläsningar

Är du inne på hållbarhetsspåret är #InspoSTHLM något för dig. Livsstilsbutiken i MOOD Stockholm går i varaktighetens tecken och erbjuder handplockad second hand från olika organisationer blandat med privat vintage och nya varumärken som arbetar med miljöfrågor.

Dessutom fungerar butiken som en mötesplats för alla som vill lära sig mer om hållbar kreativitet. Håll utkik här efter kommande evenemang, workshops och föreläsningar som garanterat inspirerar.

Urban träningsstudio

Vill du upptäcka en storstadsmässig träningsform direkt hämtad från Hollywood? Då är BARRY’S i MOOD District rätt träningsstudio för dig. BARRY’S träningsmetod är hett omtalad, och garanterar både hög puls och svettpärlor.

Träningsformen bygger på en blandning mellan styrketräning och kondition på löpband i en lokal som för tankarna till en nattklubb. Missa inte ”Fuel Bar”, där du kan förbeställa hälsosamma smoothies som står serverade och klara efter det avslutade träningspasset.

Foto: BARRY’S

Frossa i blommor

När julgranen är plundrad är det dags att fylla på med ny grönska i hemmet. Utanför MOOD Stockholm hittar du Regeringsgatans Blommor, med ett stort sortiment av snittblommor, krukväxter och buketter.

Köp hem dina favoriter och förvandla ditt hem till en harmonisk och blomstrande oas. Du kan även lita på att Regeringsgatans Blommor ordnar blomsterbud inom Stockholm och hela världen.

Lätt och rätt mat

”Det ska vara lätt att äta rätt”. Så lyder filosofin bakom restaurangen LETT, belägen mitt i city på Regeringsgatan 65. Här hittar du färgstarka sallader och bowls med fräscha kombinationer som renderar fantastiska smaksensationer.

Vegetariskt, veganskt, näringsrikt, balanserat – det finns något för alla. Rätterna är gjorda på närodlade råvaror i så lång utsträckning som möjligt och skiftar efter säsong. Visionen är att få fler människor att äta rätt – både för planetens och hälsans skull.