Har du tröttnat på att stekas i solstolen? Smakar charterdrinkarna inte lika gott som de brukade? Då ska du åka på ”astroresa”.

Det är Elles reporter Radhika Sanghani som gjort ett resereportage om den nya trenden.

Astrologi är en kulturrörelse som delar folket; vissa tror intensivt på stjärntecken och horoskop, medan andra direkt avvisar själva tanken på att stjärnornas formationer på himlavalvet skulle ha något att göra med människors öden.

Foto: Jake Weirick/Unsplash

För de som tror på stjärnornas inverkan på våra liv finns nu ett nytt sätt att turista: ”astroresor”.

Konceptet är relativt enkelt: resan planeras utifrån astrologins lära, och därigenom kan du få upplevelser utöver det vanliga. Radhika Sanghani hade planerat att åka på en långresa till Australien för att besöka vänner, men tog hjälp av en astrolog för att bestämma exakt vilka platser hon skulle besöka och vilka aktiviteter hon skulle ta sig för under sin tid på resande fot i landet.

Genom att anamma solens och månens banor på himlen samt sina karaktärsdrag som oxe, det vill säga de som är födda mellan 19 april och 20 maj, gjorde hon en resa som inte alls blev vad hon tänkt sig. Resan följde inte hennes vanliga mönster, men blev väldigt lyckad ändå – och fylld med upplevelser hon kanske aldrig fått annars.

”Jag hade aldrig kunnat se mig själva dyka, spela trummor eller cykla flera mil till en gård – när det finns stränder i närheten. Men de upplevelserna var verkligen höjdpunkter. Att resa enligt mitt stjärntecken betydde att jag lyssnade på mig själv”, avslutar hon.

Det återstår att se om den här sortens resor blir en stor trend eller en fluga. I vilket fall är det spännande att höra talas om människor som gått sina egna vägar.