Om granen ska bli grann gäller det att sätta ned foten. Först sedan kan det bli tal om kulor och glitter. Här kommer några tips för att hålla er barriga inneboende på bra humör i jul.

När granen anländer till sitt nya hem kan det vara bra att först låta den stå ute – granen trivs nämligen när det är lite svalare.

Ett bra tips är även att inte ställa den i närheten av något element när granen väl är inne. Tänk också på att granar är väldigt törstiga de första dagarna, så var generös med vattnet.

Det gäller inte bara att dekorera granen fint, den ska må bra också. (Foto: Bundo Kim/Unsplash)

Stammen på granen är speciell. För att den ska må bättre kan man spreja vatten på den med en blomspruta. Stora kungsgranar har ofta en bred stam, så se till att kolla vilka julgransfötter som ni har att tillgå.

Hos MOOD Stockholm säljer Smålandsgran julgranar på plan 3 i sin sprudlande Granbutik, där du garanterat kan hitta en gran som passar dig – och säkra att ni står på god fot.

Oavsett om du söker ett nättare ris till gästrummet, eller en ståtlig kungsgran som kan bli vardagsrummets fokus, kan Smålandsgran lösa det. Granarna är från Smålandsgrans egna odlingar, och helt ekologiska.

Självklart finns det även julgransfötter i en mängd utföranden. En julgransfot ska givetvis vara funktionell i första hand, men en fullt utsmyckad gran med en fot som matchar fulländar skruden och knyter ihop julkänslan på allra bästa sätt.

På tal om utsmyckning – glöm inte prydnaderna, kulorna, glittret, ljusen och stjärnan! Smålandsgran har en bred uppsättning pynt, och här finns något för alla. Inget skapar sådan julkänsla i hemmet som en nyköpt, väldoftande och välklädd gran som kan lysa upp midvintermörket.

Det gäller att träffa rätt med köp av julgransfot.

Smålandsgran erbjuder självklart också levererans till dörren, redan dagen efter beställning, så att du slipper släpa hem granen själv.

Med granen på plats i hemmets hjärta, iklädd sin vackraste julpyntsskrud, kan julen börja på riktigt!