Sommaren börjar lida mot sitt slut och vardagen återgår till det normala. För dig som inte är riktigt redo att ge upp på värmen än kommer här sju tips på resmål där solen värmer trots att höstlöven börjat falla.

Här uppe i norr är vi tacksamma för de få varma och soliga dagar vi får varje år. Men i resten av Europa ser det lite annorlunda ut – sensommaren är lång, solen fortsätter stråla och de ljumna kvällarna tar aldrig slut.

Blicka söderut

En kort resa söderut och du kastas inte bara mellan länder och kulturer, utan även årstider. Elle Decoration tipsar om sju resmål där värmen stannar lite längre än vad vi är vana vid i Sverige, så att du kan klämma ur det allra sista ur solens gassande strålar.

Korsika

Mitt ute i Medelhavet ligger fransmännens pärla – Korsika. Det här är destinationen för dig som vill uppleva en ny kultur, spännande historia, kristallklart hav och delikatesser från havet. I oktober når termometern runt 20 grader och solen tittar med största sannolikhet fram.

Foto: Unsplash/Caroline Grondin

Costa Brava

Längs Medelhavet från Barcelona till franska gränsen löper den populära kustremsan Costa Brava. Här får du njuta av turkost vatten, ljusa klippor och smakrik mat. Här finns något för alla – från tornslott och storslagna gotiska katedraler till vattenparker, vingårdar och spektakulära vandringsleder vid kusten. Temperaturen är oftast runt 20 grader.

Rom

Att besöka Rom minst en gång i livet borde vara obligatoriskt. En pampig storstad där sommaren följer med långt in på höstkanten och bjuder på gassande sol mitt i oktober. Dessutom är det Europas mekka för gelato, pasta och Prosecco som vi gärna njuter av under besöket.

Madeira

Madeira har på senare tid blivit ett mycket populärt resmål, oavsett tid på året. Ön tillhör Portugal men ligger ett stenkast från Afrikas nordvästra kust, vilket gör klimatet både behagligt och värmande. Utöver härliga stränder och dramatiska berg finns här ett rikt restaurangliv för den som vill njuta av riktigt god mat på semestern.

Dubrovnik

Är du ute efter mild värme, strålande sol och stadssemester kombinerat med några dopp i Adriatiska havet är Dubrovnik destinationen för dig. Kroatiens pärla bjuder på svensk sommarvärme i oktober och är perfekt för en weekend eller en roadtrip runt i landet och grannländerna.

Foto: Unsplash/Ivan Ivankovic

Marakesh

Marakesh bjuder med största sannolikhet på högsommarvärme mitt i hösten, med temperaturer upp mot 26 grader i mitten av oktober. Här kan du besöka Yves Saint Laurent muséet, shoppa lokalt och bo på en traditionell riad samtidigt som du andas in den marockanska kulturen och tar del av den välsmakande maten.

Amalfikusten

Italiens Amalfikust är ett drömresmål för många. Tricket är att att åka när det är lågsäsong för att undvika de alla största turistmassorna och för att ta del av Amalfikustens fulla potential. God mat, färgglada hus och mild sommarvärme året runt.

Foto: Unsplash/Ciprian Boicuic