Hårnödsituation hos en Kungsholmsfamilj

Ett snabbt klipp med saxen under en oförutsedd paus i uppmärksamheten. Sedan ett snabbt telefonsamtal till en frisör på Kungsholmen för att försöka minimera skadorna.

Anders stod i köket och hällde upp kaffe när han insåg att huset plötsligt var alldeles tyst. Dottern Emma, fem år, brukade vanligtvis fylla hemmet med sina glada sånger, prat och lekfulla ljud. Men nu var det dödstyst. Anders visste instinktivt att tystnaden sällan utlovade något gott. Han kunde nästan se i sitt inre öga hur tuschstreck smetats ut över väggarna, och han rusade iväg.

I hastigheten nådde han dotterns rum, men hon var inte där. Vardagsrummet och sovrummet var tomma också. Sedan hörde han ett klirrande ljud som kom från badrummet. Han skyndade sig dit och möttes av en oväntad syn. Emma stod på en pall som hon hade dragit fram till handfatet och spegeln. Till en början trodde han att hon kanske borstade sitt hår, men när han tittade närmare insåg han att de blonda slingorna som låg i botten av handfatet inte var resultatet av en borste.

När hår-olyckan är ett faktum

Dottern hade tidigare haft en rak lugg, medan resten av hennes hår hade hängt nedanför axlarna. Eller åtminstone så brukade det vara. Nu var ena sidan avklippt precis vid örat, och Anders kände hur paniken steg inom honom. Han tog saxen ifrån sin dotter i en hastig reflex. Hans fru Karin skulle bli rasande när hon fick höra om detta. Paniken växte inom honom, och han insåg att han var tvungen att göra något åt det här omedelbart.

Så, han ringde upp den frisör på Kungsholmen som han hade besökt tidigare. Hon var känd för sin erfarenhet av att klippa barn, och han hoppades att hon skulle kunna hjälpa till. Hon svarade snabbt och erbjöd honom att komma in med Emma omedelbart. Han tackade genast ja, även om han visste att det kanske inte fanns någon räddning för den här katastrofen. Hennes hår fick klippas kortare så att allt var i samma längd som det redan avklippta partiet. Situationen var inte idealisk, och han visste redan att hans fru skulle ge honom en ordentlig utskällning för att han inte hade hållit bättre koll på dottern.

Publicerat den
Kategoriserat som Frisör