Öka välbefinnandet med hälsokontroller

Lever man hälsomedvetet kan man också utnyttja hela sin kapacitet, både fysiskt och mentalt. Önskar du detta för din personal, erbjud hälsokontroller och ge dem hjälp och motivation.

Stress är en stor bov när det gäller dåligt mående, och det innebär en mental dränering på kraft. Många blir deppiga och drabbas av olust och dålig motivation. Men det kan också ge kroppsliga besvär i form av huvudvärk, spänningsvärk och ökad infektionskänslighet. Vill du ge din personal en positiv boost, kan du förstås bjuda med dem på en konferens eller låta dem gå på spa eller massage. Men först och främst, kolla läget genom att erbjuda hälsokontroller.

En inventering av hälsoläget

Många som upplevs som gnälliga och missnöjda kanske lider av mineralbrist, har hormonell obalans eller problem med levern. Det kan man inte veta eller åtgärda om man inte kollar upp hälsan ordentligt. Det görs många hälsokontroller i Stockholm just för att det är en stressig tillvaro i storstaden. Men om man gör medvetna hälsoval kan man må mycket bättre och leva med en högre nivå av välbefinnande både fysiskt och mentalt.

Anlita ett expertföretag som kan utföra hälsokontroller för din personal. Man tittar på längd, vikt och midjemått, och man tar bland annat blodprover och gör analyser. Varje anställd får personliga besked och goda råd, så de blir coachade av en läkare eller sjuksköterska. Detta är en bra utgångspunkt för ett sundare liv, en större medvetenhet om motion och kost, och en chans till mental återhämtning för den som känner stress.