PT-utbildning – frågor och svar

Drömmer du om att få arbeta som personlig tränare och därigenom få ett yrke som verkligen gör skillnad i folks vardag? I så fall är det dags att slå slag i saken och anmäla dig till en PT-utbildning. Hur ser då en utbildning till personlig tränare ut, hur mycket kostar en sådan och för vilka passar den? Vi går igenom några vanliga frågor och svar om en PT-utbildning:

Fråga: Passar en PT-utbildning för alla?

Ja, har man träning, kost och hälsa som intresse så kommer man att passa för en PT-utbildning. Utbildningen skräddarsys efter dina behov och då den till stor del sker online – med undantag för praktik samt fysiska träffar under några helger – så kan du själv lägga upp ett tempo som passar dig och din vardag.

Fråga: Kan jag arbeta som PT efter en avslutad utbildning?

Givetvis! Klarar du alla examinationer och alla prov samt utfört din praktik så är du redo att sätta igång med arbetet som personlig tränare. Du erhåller en licens som visar att du har vad som krävs för arbetet.

Fråga: Hur mycket kostar en PT-utbildning?

Priset varierar och beror på hur många olika steg du vill ta. Du kan exempelvis inkludera kostrådgivning i din PT-utbildning och därigenom också kunna erbjuda den viktiga detaljen till dina framtida klienter. Priset börjar någonstans från 25.ooo kronor och uppåt.

Fråga: Varför ska jag anmäla mig till en PT-utbildning?

Därför att du brinner för träning, hälsa och kost. Du vill göra skillnad i folks vardag och du vill sprida din kunskap vidare. Du älskar att träna och du älskar att motivera andra att känna den frihet och den glädje som kommer med en stark, välmående kropp och huvud. Känner du detta så finns det ingen anledning att tveka. Då är en PT-utbildning ett naturligt steg för dig att ta.