Tandhygienist i Solna gör munnen fin

Tandvård är kanske inte det första man tänker på när det gäller att ta hand om sig själv, men det är en väldigt viktig bit som är värd att satsa på. En tandhygienist i Solna ger en bra start.

En god tandhälsa och friska tänder är viktigare för välbefinnandet än man tror. Munnen är en vital del av ens kropp men ibland glömmer man att ta hand om den. Det är kanske inte förrän man börjar få ont som man gör något åt det.

Att, på samma sätt som med fötter och hår, ge regelbunden behandling till sin mun gör att man slipper obehagliga överraskningar. Hos en kvalificerad tandhygienist i Solna kan man beställa en grundläggande undersökning som blir startskottet.

Undersökningen görs av en legitimerad tandhygienist som tittar på slemhinnor, statusen på tandköttet samt tidigare tandvård. Man får fyra röntgenbilder och en diagnos med behandlingsplanering och ett förslag på pris.

En tandhygienist lägger grunden, så kan man fortsätta med att göra tänderna finare

En tandhygienist arbetar inte bara med förebyggande tandvård utan också med att det som kallas estetisk vård. Detta innebär bland annat möjligheten till tandblekning. Alla tänder klarar inte av att blekas så de måste först undersökas. När det är gjort kan man få med sig gel och en formgjuten skena hem för att själv utföra behandlingen.

När man börjar ta hand om sin mun och sina tänder märker man skillnaden. Det blir en glädje att gå till tandläkaren och få beröm för att man tagit så väl hand om sina tänder.